Türkiye' de Her Yıl Yaklaşık 3 Milyon Hasta Kan Transfüzyonuna İhtiyaç Duyuyor

Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu, "Ülkemizde her yıl yaklaşık 3 milyon hasta kan transfüzyonuna ihtiyaç duymaktadır." dedi.

Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu, her gün dünyanın dört bir yanındaki birçok insanın hayatını kurtarmak için kan nakli yapıldığını belirterek, Türkiye'de de her yıl yaklaşık 3 milyon hastanın kan transfüzyonuna ihtiyaç duyduğunu bildirdi. Prof. Dr. Sönmezoğlu, yaptığı açıklamada, kanın, ilaç veya aşı gibi üretilemeyen ve tek kaynağı sağlıklı insanlar olan bir tedavi maddesi olduğunu belirtti.

Kan bağışının birisinin hayatını kurtarmaya yardımcı olmanın eşsiz bir yolu olduğunu aktaran Prof. Dr. Sönmezoğlu, "Ayrıca bir kan bağışı üç hayat kurtarabilir, çünkü üç farklı kişiye yardımcı olabilecek farklı kan bileşenleri oluşturulur." şeklinde konuştu.

Haberin devamı www.yeditepehastanesi.com.tr web sitemizde

Basın Yansımalarıaa.com | haberturk.com | yeniakit.com