Türkiye’nin Yükselen Sektörleri Turizm ve Lojistikte Eğitim Fırsatları

İzlemek için tıklayınız.

Üniversitemiz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erkut Akkartal ve Turizm İşletmeciliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Murat Yücelen, Bloomberg HT’de yayınlanan Eğitim Merkezi programında, Turgut Özay’ın konuğu oldu.

Prof. Dr. Akkartal ve Doç. Dr. Murat Yücelen, Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden turizm ve lojistik alanlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken bu sektörler için yetişecek elemanların nasıl bir eğitim alması gerektiğini anlattılar.

Prof. Dr. Erkut Akkartal, pandemi ve ardından yaşanan bölgesel krizler nedeniyle önemini daha çok anladığımız lojistik alanına ilişkin bilgi verdi.

Lojistik yönetiminin uluslararası bir alan olduğunu anımsatan Akkartal, bu alana öğrenci yetiştirmek için öncelikle bölümde iki yabancı dili zorunlu tuttuklarını anlattı. Lojistiğin yükselen bir sektör olduğunu vurgulayan Akkartal, “Pandemi ve bölgesel savaşlar nedeniyle, Türkiye coğrafi konum açısından bir güç merkezi olma yolunda ilerliyor. Lojistik sektörü iyi bir planlamayla önümüzdeki 10 yıl içinde 20 bin kişiye istihdam sağlayacak bir seviyeye gelebilir” diye konuştu

Doç. Dr. Murat Yücelen de, Türkiye’nin inanılmaz bir turizm potansiyeli olduğuna işaret ederek deniz, kum, güneş üçlüsünün yanı sıra tarihi ve kültürel açıdan çok önemli değerlere sahip olduğunu anımsattı. Yücelen, “Mezunlarımız geleceğin nitelikli profesyonelleri olarak çok geniş bir çalışma alanına sahipler. Tamamen uluslararası nitelikli bir sektörden söz ediyoruz. Turizmde iyi yetişmiş dijital altyapıyı da bilen elemanlara her zaman ihtiyaç olacak” dedi.